MONITORING

Duurzaam ondernemen is niet alleen een trend; het is de sleutel tot succes in het moderne bedrijfsleven. Voor MKB-bedrijven die streven naar een positieve impact op de wereld is het monitoren van duurzaamheidsprestaties essentieel. Moodwill heeft hiervoor een strategische samenwerking met Ecocharting. Zij zijn de expert in digitale tooling om inzicht te krijgen in je duurzaamheidsprestaties.

Icon diensten - Inventarisatie

Realtime gegevens

Onze gebruiksvriendelijke tools bieden MKB-bedrijven o.a. inzicht in hun ecologische voetafdruk, energieverbruik en afvalbeheer. Met realtime gegevens kunnen ondernemers weloverwogen beslissingen nemen om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken en kosten te verlagen.

Zakelijke kansen

Het monitoren van duurzaamheidsprestaties helpt niet alleen om aan regelgeving te voldoen, maar het opent ook deuren naar nieuwe zakelijke kansen en versterkt de reputatie van uw bedrijf.

Ecocharting is dé standaard voor digitale CSRD voorbereiding

Ecocharting is een collaboratief CSRD-platform, ontwikkeld met de expertise van toonaangevende accountants en duurzaamheidsprofessionals in heel Europa.

 

Ons doel bij Ecocharting is om een Europese benchmark vast te stellen voor het effectief aanpakken van CSRD. Waarom? Omdat veel bedrijven momenteel ‘het wiel opnieuw proberen uit te vinden’ in hun pogingen om de Europese duurzaamheidsrapportage standaarden (ESRS) om te zetten in een praktische methodiek. Dit resulteert in overbodige inspanningen bij diverse organisaties. Onze aanpak is gericht op het verminderen van de tijd die bedrijven besteden aan het rapportageproces, zodat zij hun focus kunnen verleggen naar het bevorderen van duurzame verandering.

 

Van begin tot rapport: analyseer grondig de dubbele materialiteit van ESG-onderwerpen, begin met het verzamelen van informatie en gegevens, en bouw voort op uw duurzaamheidsrapportages. Werk samen met belanghebbenden en breng de waardeketen in kaart. Dit alles kan binnen het Ecocharting-platform worden gedaan.

Strategiebepaling

Waar wil je in de toekomst staan met je bedrijf? En hoe past duurzaamheid daarin? Wat wil je in de komende 5 jaar hebben bereikt?

Normen en certificeren

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, ecologie, het milieu en toekomstgericht handelen valt onder dezelfde noemer: duurzaamheid.